RESEARCH FOR ESTABLISHMENT OF PROCESS FOR QUERCETIN QUANTIFICATION IN HEALTH PROTECTION FOOD AND DRUG BY HIGH PRESSURE LIQUID CHROMATOGRAPHY
Main Article Content
Abstract
Flavonoids are a large group of compounds commonly found in plants. Quercetin is a Flavonoid, which has been studied for its ability to reduce the risk of cardiovascular diseases, prevent the development of cancer, reduce allergies and relieve pain for gout... Currently, Quercetin is used quite a lot. widely available mainly in the form of functional foods and available on the pharmaceutical market with different dosage forms: Tablets, capsules, powder.... Currently, in the pharmacopoeias, there is no official monograph for the qualitative and quantitative quercetin. Therefore, in order to improve the effectiveness of drug quality monitoring for public health, the research team conducted the topic Objective: To study and build a process to quantify Quercetin in TPBVSK and drugs derived from and apply the established process to quantify Quercetin in some products currently circulating in Ha Tinh province. Subjects and research methods: Some health-protective foods and drugs derived from medicinal herbs collected in the locality of Ha Tinh province. Quercetin was determined by high performance liquid chromatography. Results: The quantification process of quercetin has been developed by high-performance liquid chromatography. The analytical procedure was quality controlled and highly repeatable with RSD < 2.0% (n = 9); achieved good accuracy with recovery from 103.9% - 119.6%. Successfully applied the construction process to analyze quercetin in 4 samples including traditional medicines and TPBVSK circulating on the market in Ha Tinh province. Conclusion: Developing a process to quantify quercetin content in health foods and drugs of medicinal origin.
Article Details
Keywords
Quercetin, HPLC
References
2. Bộ Y tế (2005), Dược thư quôc gia, NXB Y học Hà Nội.
3. Nguyễn Minh Đức (2006), Sắc ký lỏng hiệu năng cao và một số ứng dụng vào nghiên cứu, kiểm nghiệm dược phẩm, dược liệu và hợp chát tự nhiên, NXB Y học TP Hồ Chí Minh.
4. Viện kiểm nghiệm Trung ương (2010), Đảm bảo chất lượng thuôc và một số phương pháp kiểm nghiệm thuốc, NXB Y học.
5. Viện kiểm nghiệm vệ sinh an toàn quốc gia (2010), Thẩm định phương pháp phân tích hoá học và vi sinh vật, NXB Khoa học và kỹ thuật Hà Nội.
6. Viện kiểm nghiệm Thành phố Hồ Chí Minh (2018), Thử nghiệm thành thạo: Xác định hàm lượng flavonoid toàn phần trong cao khô bach quả.
7. Viện kiểm nghiệm thuốc trung ương (2015), Thử nghiệm thành thạo: Định lượng Quercetin thủy phân trong viên nén bao phim cao bạch quả bằng phương pháp sắc ký lỏng hiệu năng cao.
8. Tiêu chuẩn cơ sở Viên nang mềm Cebraton (2013), Công ty cổ phần Traphaco.