ESTABLISHING THE CONCURRENT QUANTIFICATION OF 9 PLANTS PROTECTION RESERVATIONS IN SOME VEGETABLE

Chử Văn Mến1,, Vương Thị Thu Hà1, Trần Thị Ngọc Mai1, Đào Đức Long1
1 Vietnam Military Medical University

Main Article Content

Abstract

In this study, we developed establishing the concurrent quantification of 9 plants protection reservations in some vegetable such as Difenoconazole, Hexaconazole, Emamectin benzoate, Indoxacard, Acetamiprid, Carbaryl, Ethoprophos, Dimethoat, Carbosulfan by Mass Spectrometry-MS. Conditions of mass spectrometry include chromatographic column; flow rate: 0.2 mL/min, injection volume: 10 µL. Conditioms of MS/MS include Ion mode ESI (+), capillary electrophoresis 2.5 kV, source Temp 1500C desolvation temperature 3000C, desolvation gas flow 0.25 mL/min, cone gas flow OFF

Article Details

References

1. Bộ Y tế (2018) Dược điển Việt Nam V. Nhà xuất bản Y học.
2. Pfenning, A. P., Roybal, J. E., Rupp, H. S. et al (2000). Simultaneous determination of residues of chloramphenicol, florfenicol, florfenicol amine, and thiamphenicol in shrimp tissue by gas chromatography with electron capture detection. Journal of AOAC international. 83(1): 26-30.
3. Rezende, D. R., Filho, N. F., & Rocha, G. L. (2012). Simultaneous determination of chloramphenicol and florfenicol in liquid milk, milk powder and bovine muscle by LC–MS/MS. Food Additives & Contaminants: Part A. 29(4): 559-570.
4. Pokrant, E., Riquelme, R., Maddaleno, A. et al (2018). Residue Depletion of Florfenicol and Florfenicol Amine in Broiler Chicken Claws and a Comparison of Their Concentrations in Edible Tissues Using LC–MS/MS. Molecules. 23(9): 2211.
5. FDA, U. (1995). Guideline for industry: text on validation of analytical procedures: ICH Q2A. Rockville, MD: Mar.
6. Food and Drug Administration (2018) Guidance for Industry: Bioanalytical Method Validation. Số liệu của bài báo là một phần kết quả nghiên cứu của đề tài cấp Nhà nước “Nghiên cứu ứng dụng kỹ thuật MS-MS độ nhạy cao và Multiplex Realtime PCR thế hệ mới để phát hiện tác nhân hóa học và sinh học gây hại sức khỏe trong một số thực phẩm”, mã số: ĐTĐL.CN-06/19