EFFECTS OF SUPPORTIVE IN TREATING OF PERIPHERAL NERVE DAMAGE DUE TO TYPE 2 DIABETES PATIENTS OF VUONG DUONG KHANG FUNCTIONAL FOODS

Minh Hoàn Vũ , Thị Thanh Tú Nguyễn

Main Article Content

Abstract

Objectives: Evaluate the effectiveness in supporting the treatment of peripheral nerve damage due to type 2 diabetes by Vuong Duong Khang functional foods. Methods: Clinical intervention study, comparing results of before and after treatments. Fifty patients with peripheral nerve damage due to type 2 diabetes were treated by Vuong Duong Khang functional foods and blood glucose-lowering drugs. Results: After 90 days, the study group had 70% of good results, 16% of rather good results, 10% of average results and 4% of poor results. Conclusion: Vuong Duong Khang functional foods had improve peripheral nerve damage due to type 2 diabetes.

Article Details

References

1. Tạ Văn Bình (2006). Bệnh đái tháo đường - tăng Glucose máu. Nhà xuất bản Y học
2. Bộ Y tế (2017). Dược điển Việt Nam V. Nhà xuất bản Y học.
3. Tống Tiểu Hoa, Vũ Thị Bạch Phượng, Dương Công Kiên và CS (2017). Khảo sát hoạt tính sinh học cây Giảo cổ lam (Gynostemma pentaphyllum Thunb. Makino). Tạp chí Phát triển Khoa học và Công nghệ: Chuyên san Khoa học Tự nhiên; 1(6): 49-56.
4. Viện Dược liệu (2004). Cây thuốc và động vật làm thuốc ở Việt Nam (2 tập). Nhà xuất bản Khoa học kỹ thuật.
5. Boulton A J (2009), "Diagnosis of diabetic peripheral neuropathy- clinical practice and research. Diabetic neuropathy". Oxford university press.
6. Kim, Yoon & Kim, So & Lee, Jae & Jo, et al (2019). The Efficacy of Gynostemma pentaphyllum Extract in Anti-obesity Therapy. Records of Natural Products. 2019; 14: 116-128. 10.25135/rnp.146.19.05.1270.
7. M.J.Young, A.J.M.Boulton, A.F.Macleod, D.R.R.Williams and P.H.Sonksen (1993). A multicentre study of prevalence of diabetic peripheral neuropathy in the United Kingdom hospital clinic population”. Diabetologia 36.
8. Tesfaye S, Boulton A J (2009). Diabetic Neuropathy. Oxford Diabetes Library. Oxford university press. 5-6.