NGHIÊN CỨU THÀNH PHẦN HÓA HỌC VÀ TÁC DỤNG KHÁNG VI SINH VẬT IN VITRO CỦA TINH DẦU TỪ THÂN RỄ VÀ LÁ CỦA LOÀI SA NHÂN VỎ ĐỎ (WURFBAINIA VILLOSA (LOUR.) ŠKORNIČK. & A.D.POULSEN) ĐỊNH HƯỚNG ĐIỀU TRỊ NHIỄM KHUẨN
Nội dung chính của bài viết
Chi tiết bài viết
Từ khóa
Sa nhân đỏ, thân rễ, lá, Wurfbainia villosa, tinh dầu, kháng vi sinh vật
Tài liệu tham khảo
Đỗ Huy Bích và cộng sự (2003), Cây thuốc và động vật làm thuốc ở Việt Nam, tập II, trang 645-648, NXB Khoa học và Kỹ thuật, Hà Nội
2. Adams, R.P. (2017). Identification of essential oil components by gas chromatography-mass spectrometry, ed. 4.1. Allured Publishing Corporation, Carol Stream, p. 793
3. Clinical and Laboratory Standards Institute (2017), M27-A2-Reference Method for Broth Dilution Antifungal Susceptibility Testing of Yeasts.
4. Clinical and Laboratory Standards Institute (2018), M100 Performance Standards for Antimicrobial Susceptibility Testing.
5. Ao, H., Wang, J., Chen, L., Li, S., Dai, C. (2019), Comparison of Volatile Oil between the Fruits of Amomum villosum Lour. and Amomum villosum Lour. var. xanthioides T.L.Wu et Senjen Based on GC-MS and Chemometric Techniques, Molecules 2019, 24, 1663, doi: 10.3390/ molecules24091663
2. Adams, R.P. (2017). Identification of essential oil components by gas chromatography-mass spectrometry, ed. 4.1. Allured Publishing Corporation, Carol Stream, p. 793
3. Clinical and Laboratory Standards Institute (2017), M27-A2-Reference Method for Broth Dilution Antifungal Susceptibility Testing of Yeasts.
4. Clinical and Laboratory Standards Institute (2018), M100 Performance Standards for Antimicrobial Susceptibility Testing.
5. Ao, H., Wang, J., Chen, L., Li, S., Dai, C. (2019), Comparison of Volatile Oil between the Fruits of Amomum villosum Lour. and Amomum villosum Lour. var. xanthioides T.L.Wu et Senjen Based on GC-MS and Chemometric Techniques, Molecules 2019, 24, 1663, doi: 10.3390/ molecules24091663